Sisaret keikalle

Paksun Katariinan tykkisisarkunta esiintyy yksityisissä ja julkisissa tapahtumissa yhden tai kahden keskiaikaisen mustaruutitykin voimin. Esitykseen kuuluu puhe- ja ammuntaosuus, sekä yleisöosuus.

Puhe- ja ammuntaosuudessa esitellään tykki tai tykit, niiden historia ja alkuperäinen käyttötarkoitus ja tarpeisto, sekä esitellään tykin lataus. Puheosuuden päätteeksi ammutaan merkinantolaukaus (ilman panosta), josta lähtee kova pamaus. Tämän jälkeen tykki jälkihuolletaan ja varmistetaan vaarattomaksi. Käytössämme ei ole äänentoistolaitteistoja, joten toivomme, että yleisö pääsee varoetäisyyden päähän kuulemaan esiintymistämme. Puhe- ja ammuntaosuuden kesto on noin 15 minuuttia. Tykin laukaisun jälkeen on yleisöosuus, jossa yleisö pääsee katsomaan tykkiä läheltä ja esittämään kysymyksiä. Toivomme, että yleisöosuus saisi kestää vähintään 15 minuuttia.

Mikäli tykki tarvitsee pystyttää ja purkaa esitysten välillä, tarvitsemme tykeille tai tykeille vähintään 15 minuutin kasaamis- ja purkuaikaa esityksen molemmille puolille. Pystytyksen kesto vaihtelee paikan ja tykkitiimin koosta riippuen. Mikäli tykki saa jäädä paikalleen esitysten välillä, tarvitsemme 3m suojavyöhykkeen tykille ja tarpeistolle. Esityksen kestosta, painotuksesta ja sisällöstä voidaan sopia tapahtumakohtaisesti.

Jos olet kiinnostunut saamaan tykkisisarkunnan esiintymään tapahtumaasi, ota yhteyttä osoitteeseen lista@tykkisisarkunta.fi.